Hiilineutraalimpia ohjelmistopalveluja hukkalämmön kierrättämisellä

Netwheelsin ohjelmistoja pyörittävien palvelimien tuottama lämpöenergia ei mene harakoille, sillä hukkalämpöä hyödynnetään suoraan Espoon kaukolämpöverkossa. Palvelimet sijaitsevat Elisan datakeskuksessa, jossa viime syksystä lähtien konesalien hukkalämpöä on otettu talteen lämpöpumpputeknologiaa hyödyntäen. Yhteistyössä Fortumin kanssa Elisan datakeskuksen tuottamaa lämpöenergiaa siirretään kaukolämpöverkkoon, jonka kautta lämpöä käytetään kotien ja kiinteistöjen lämmityksessä. 

Ja maapallo kiittää, sillä kokonaisuudessaan datakeskuksen hukkalämmön hyödyntäminen kaukolämpönä vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 1500 tonnia vuodessa, mikä vastaa 150 suomalaisen vuotuista hiilijalanjälkeä.

Vaikka Netwheelsin palvelimien tuottama lämpö onkin vain osin tämän hiilidioksidisäästön takana, on käytännössä jokainen ohjelmistojamme käyttävä kuitenkin pieneltä osaltaan mukana mahdollistamassa vähän hiilineutraalimpaa tulevaisuutta. Ja pienetkin ympäristövalinnat kannattavat aina, etenkin tilanteissa joissa ei ole kuin voitettavaa.

Voit lukea lisää Elisan datakeskuksen hukkalämpöprojektista täältä (siirryt fortum.fi-sivustolle).

Contact Us

Ota yhteyttä

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!