Vuoden myydyimmät merkit – uudet- ja vaihtoautot

Erikoinen vuosi 2020 alkaa olla paketissa. Koronavuosi iski voimalla myös autokauppaan — uusia autoja rekisteröitiin tänä vuonna selkeästi vähemmän kuin viime vuonna. Samaan aikaan vaihtoautoja on kuitenkin myyty enemmän kuin 2019, joten hyviäkin merkkejä on ilmassa.

Merkkitasolla menestys vuoden takaiseen verrattuna oli hyvin vaihtelevaa, erityisesti uusien autojen kaupassa. Vaihtoautokaupassa vuosimuutokset olivat pääosin selvästi plussamerkkisiä. 

Mittariston avulla voimme tarkemmin tutkia vuoden myydyimpien merkkien lukuja ja sijoituksia, sekä uusien että vaihtoautojen osalta. Videoklipeistä näet tarkemmat luvut, alempana sivulla löydät TOP 10 -listat kuvana.

Uudet autot

Raportin rakentaminen ei vaadi monta klikkausta.

Kuten videoklipistäkin näkyy, vuosi ei ollut mikään jymymenestys uusien autojen kaupassa. Toyota oli selkeästi myydyin merkki, vaikka rekisteröintimäärät putosivatkin lähes 13 % vuoden takaiseen vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Kärkikymmenikössä vuosimuutos oli miinusmerkkistä kaikilla muilla paitsi kahdeksanneksi sijoittuneella BMW:llä — bemareita rekisteröitiin yli 11 % enemmän kuin viime vuonna.

Vaihtoautot

Vaihtoautokaupassa* Toyota on ”vasta” toisena Volkswagenin napatessa kärkipaikan. Vuosimuutokset ovat kärkikymmenikössä pääosin plussamerkkisiä — Mercedes-Benzejä on myyty jopa 14 % enemmän kuin vuonna 2019. Myös BMW:n ja Skodan myyntimäärät ovat kasvaneet yli 10 %.

Alla näet vielä tiivistettynä myydyimpien merkkien TOP 10:n, sekä uusien että vaihtoautojen kaupassa. Pääosin listoilla näkyy samat suosikkimerkit, mutta sijoitukset vaihtelevat monen kohdalla selvästi.

Haluaisitko itse tietää ja tutkia mitä automarkkinassa oikeasti tapahtuu? Yllä käytetyt Myydyt vaihtoautot* sekä Autojen ensirekisteröinnit** -datapohjat ovat pari esimerkkiä Mittaristossa saatavilla olevista datapohjista. Ota meihin yhteyttä, niin pääset itse näkemään miten Mittaristoa voidaan hyödyntää oman yrityksesi päivittäisessä tekemisessä.

Ota yhteyttä

OTA YHTEYTTÄ, NIIN SOVITAAN ILMAINEN MITTARISTO-DEMO. MITTARISTO ON MYÖS HELPPO OTTAA KOEKÄYTTÖÖN VAIKKAPA KUUKAUDEKSI KERRALLAAN.

* Artikkelissa käytetään vaihtoautokaupan osalta ”Myydyt vaihtoautot (autoliikkeet)” -datapohjaa, jossa myydyt autot on päätelty autoliikkeillä myynnissä olleiden autojen peruteella. Datapohja sisältää kaikkien merkittävimpien autoliikkeiden autot. Käytetyt tietolähteet: Netwheels, Vaihtoautokanta.

** Käytetyt tietolähteet: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, liikenneasioiden rekisteri ja Netwheels, autotietokanta.

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!