HUOM!

Asiakaspalvelumme puhelinnumero on hetkellisesti pois käytöstä. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla: asiakaspalvelu@netwheels.fi

Miten uusien autojen myynti jakautuu eri käyttövoimien välillä juuri nyt?

Mittaristossa voit perinteisen kuukausikohtaisen datan lisäksi näppärästi pyöritellä automarkkinan lukuja myös ruullaavan kuukausianalyysin kautta. Tällä kertaa kohteenamme on henkilöautojen ensirekisteröinnit käyttövoimittain viimeisen 30 päivän ajalta. Kuten alla olevasta sarakkeestakin näkyy, viimeisen kuukauden aikana henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat kokonaisuutena noin viidenneksen viime vuotta jäljessä. Käyttövoimakohtaisesti tilanne elää kuitenkin sitäkin korostuneemmin.

Viimeisen kuukauden aikana yli 80 % kaikista ensirekisteröidyistä henkilöautoista ovat olleet bensiinikäyttöisiä, ja näistä 58 % ovat olleet hybridejä (kaikista ensirekisteröinneistä 46 % ovat olleet bensiinihybridejä). Bensiiniautoja on kokonaisuutena myyty noin 20 % vähemmän kuin viime vuoden vastaavalla 30 päivän ajanjaksolla. Käytännössä negatiivinen vuosimuutos johtuu lähes kokonaan perinteisten bensiiniautojen vähentyneestä myynnistä (-40 %).

Dieselautojen tasaisen varma laskusuunta jatkuu: viimeisen 30 päivän aikana dieseleiden osuus ensirekisteröinneistä on ollut enää vähän päälle 7 %. Tasaisen varmaa on myös sähköautojen yleistyminen: osuus ensirekisteröinneistä on noussut jo lähes 12 prosenttiin. Viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna sähköautoja on ensirekisteröity jopa +42 %.

Henkilöautojen Ensirekisteröinnit käyttövoimittain,
Viimeiset 30 päivää (20.9.2021)

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi.

Summattuna liikenteen sähköistymisen megatrendi on siis myös näin alkusyksyn tilastoista hyvin selvästi erotettavissa. Mutta mikä on kehityksen vauhti ja suunta isommassa kuvassa? Mittariston avulla pysyt kartalla automarkkinan ilmiöistä Suomen kattavinta dataa hyödyntäen, vertaat helposti omaa autoliikettäsi markkinaan ja teet autoliiketoiminnan arjessa enemmän faktaan perustuvia päätöksiä. Tutustu palveluun tästä.

Artikkelin Mittaristo-tuotteet:
Datapohja: Autojen ensirekisteröinnit

Sisältää uutena ensirekisteröidyt henkilö-, paketti-, kuorma- ja linja-autot. Luot rajattomasti taulukoita ja kaavioita, käyttäen kymmeniä eri suodattimia ja muuttujia. Hinta: 595 €/kk (+alv).

Tietolähteet: Traficom, liikenneasioiden rekisteri ja Netwheels, autotietokanta.

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!