TOP 10: Tammikuun halutuimmat vaihtoautot

Autot on rankattu Mittariston indeksin perusteella, joka on koostettu Netwheelsin koko Suomen kattavasta vaihtoautodatasta. Indeksi perustuu muun muassa dataan myytyjen autojen määrästä ja myyntinopeudesta, sekä klikkauksista eri myyntiportaaleissa. Indeksi kertoo kuinka monta kertaa halutumpi kyseinen auto oli verrattuna keskimääräiseen autoon.

Vihreällä ja punaisella on merkitty listasijoituksen muutos edelliseen kuukauteen verrattuna.

Halutuimmat automallit

Skoda Octavia kipusi tammikuussa takaisin halutuimmaksi vaihtoautoksi ohi Volkswagen Golfin, ja otti Mittariston indeksiin nähden jopa hieman tavanomaista enemmän kaulaa toiseksi halutuimpaan. Octavian ja Golfin takana kärkikymmenikön muodostivat tutut automallisuosikit, mutta sijamuutoksia oli tällä kertaa runsaammin. Edellisen kuukauden listalla esiintynyt Yaris putosi tammikuussa top-kympistä pois, mutta samaan aikaan listalle palasi toinen Toyota, eli Auris.

Halutuimmat autot tyyppi- ja vuosimallitasolla

Volvo V90 (2017, diesel) pysyi tammikuussakin halutuimpana vaihtoautona tyyppi- ja vuosimallitasolla, ja Mittariston indeksiin katsottuna selvällä erolla muihin verrattuna. V90:n takana lista täyttyy tutunoloisista malleista, mutta huomio kiinnittyy nopeasti listasijoituksien muutoslukemiin. Tiettyjen vuosimalli ja käyttövoima kombinaatioiden Toyota Corollat, Skoda Octaviat, Nissan Qashqait olivat selvästi halutumpia tammikuussa kuin joulukuussa, ja tämä näkyi TOP 10 -listalla harvinaisina useiden kymmenien sijojen nousuina.

Käyttövoimiin katsottuna diesel ei dominoinut TOP 10 -listaa yhtä ylivoimaisesti kuin edellisenä kuukautena, mutta oli kuitenkin selvästi halutuin (6/10). Dieseleiden ja bensiinien seuraksi listalle palasi kuukauden tauon jälkeen myös yksi hybridi.

Haluaisitko tietää lisää data- ja tietopalveluistamme? Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi!

Uusimmat Mittaristo-uutiset