HUOM!

Asiakaspalvelumme puhelinnumero on hetkellisesti pois käytöstä. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla: asiakaspalvelu@netwheels.fi

AH Superpäivä!

Tule tekemään Autohuutoon kevään kannattavimmat kaupat tiistaina 27.6

Suosituimmat autojen värit vuonna 2023

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Valkoinen on jo pitkään ollut selvästi yleisin auton väri. Etumatka muihin väreihin on kuitenkin hupenemaan päin. Vielä vuonna 2020 valkoisten autojen osuus ensirekisteröinneistä oli yli 27 prosenttia. Samaan aikaan sekä harmaa että musta ovat jälleen nostaneet suosiotaan. Erityisesti musta väri on muutaman vuoden takaiseen verrattuna yleistynyt merkittävästi. Viitisen vuotta sitten mustien autojen osuus oli alle 15 prosenttia.

Punaisia autoja on vuoden 2023 aikana rekisteröity huomattavasti vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Punaisten autojen osuus oli monta vuotta putkeen noin 11-12 prosenttia. Viime vuonna osuus laski alle 10 prosenttiin ja tänä vuonna jo 7,5 prosenttiin. Viidessä vuodessa punaisten autojen osuus on siis laskenut yhteensä noin 37 prosenttia.

Vihreät, oranssit ja keltaiset autot ovat isossa kuvassa yhä harvinaisia. Trendi osoittaa kuitenkin ylöspäin. Näiden värien yhteenlaskettu osuus ensirekisteröinneistä on viime vuosina kasvanut useita kymmeniä prosentteja.

Kuinka autojen värit jakaantuvat merkeittäin? Mitkä muut tekijät vaikuttavat asian taustalla? Tilaamalla Mittariston yrityksesi käyttöön pääset käsiksi maan kattavimpaan ajoneuvodataan.

Artikkelin Mittaristo-tuotteet:
Datapohja: Autojen ensirekisteröinnit

Sisältää uutena ensirekisteröidyt henkilö-, paketti-, kuorma- ja linja-autot. Datapohjan avulla luot rajattomasti taulukoita ja kaavioita, käyttäen kymmeniä eri suodattimia ja muuttujia. Tilattavissa on myös valmis raporttinäkymä, jonka kautta seuraat helposti keskeisimpiä tunnuslukuja.

Tietolähteet: Traficom, liikenneasioiden rekisteri ja Netwheels, autotietokanta.

Mittaristo ei vaadi pitkää sitoutumista, vaan on helppo ottaa vaikkapa kuukaudeksi testikäyttöön. Kysy lisää myyjiltämme!

Ota yhteyttä

Kysy lisää raportista tai Mittaristosta suoraan myyjiltämme, tai ota yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta.

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!