Pikakatsaus sähköautomarkkinan lukuihin – miltä näyttää vuoden ensimmäinen puolisko?

Täyssähköautojen yleistyminen on jo jonkin aikaa ollut helppo huomata, mutta miten hyvin tiedät miltä ilmiö numeroiden valossa näyttää juuri nyt? Mittariston raporttityökalun avulla teimme pikakatsauksen muutamiin sähköautomarkkinan avainlukuihin vuoden ensimmäisen puoliskon osalta.

Uudet sähköautot

Odotetusti uusien autojen kaupassa sähköautot muodostavat yhä merkittävämmän segmentin. Koko kuluvan vuoden osalta sähköautojen osuus ensirekisteröinneistä on ollut yli 7 %. Viime vuonna samalla ajanjaksolla osuus oli noin 3 %. Ja trendin kehityskäyrä osoittaa yläviistoon: touko-kesäkuussa sähköautojen osuus oli jo selvästi yli 10 %. Vertailun vuoksi mainittakoon, että dieselautojen osuus oli touko-kesäkuussa alle 8 %.

Sähköautojen rekisteröintimäärä oli vuoden ensimmäisellä puoliskolla yli 4100 kappaletta, mikä on viime vuoteen verrattuna lähes 2,8 kertainen lukema (+176 %).

Ensirekisteröinnit käyttövoimittain, tammi-kesäkuu 2021 (vs 2020).

Sähkö vs diesel, henkilöautojen ensirekisteröinnit 2021.

Käytetyt sähköautot

Käytettyjen autojen kaupassa täyssähköautot ovat luonnollisesti yhä huomattavan paljon marginaalisempi ilmiö. Myydyt käytetyt autot -datapohjan perusteella markkinaosuus on tänä vuonna ollut noin 0,5 %. Datapohjan data on päätelty Traficomin rekisteröintitapahtumien pohjalta, ja sisältää ainoastaan käyttöön myydyt autot. 

Käytettyjä sähköautoja on tänä vuonna kaupattu noin 1300 kappaletta, joten lukumäärällisesti uusia sähköautoja on rekisteröity yli kolme kertaa enemmän.

Samaan aikaan käytettyjen sähköautojen kauppa on kuitenkin sekin kasvanut voimakkaasti. Rekisteröintien vuosimuutos on käytännössä sama kuin uusien sähköautojen kohdalla, eli noin 2,8 kertainen (+181 %) viime vuoden ensimmäiseen puoliskoon verrattuna. 

 

Artikkelin Mittaristo-tuotteet:
Datapohja: Autojen ensirekisteröinnit

Sisältää uutena ensirekisteröidyt henkilö-, paketti-, kuorma- ja linja-autot. Luot rajattomasti taulukoita ja kaavioita, käyttäen kymmeniä eri suodattimia ja muuttujia. Hinta: 595 €/kk (+alv).

Tietolähteet: Traficom, liikenneasioiden rekisteri ja Netwheels, autotietokanta.

Datapohja: Myydyt käytetyt autot

Sisältää käytettyinä myydyt henkilö-, paketti-, linja-, kuorma- ja matkailuautot. Data on päätelty traficomin rekisteröintitapahtumien pohjalta ja sisältää vain käyttöön myydyt autot. Luot rajattomasti taulukoita ja kaavioita, käyttäen kymmeniä eri suodattimia ja muuttujia. Hinta: 595 €/kk (+alv).

Tietolähteet: Traficom, liikenneasioiden rekisteri ja Netwheels, autotietokanta.

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!