HUOM!

Asiakaspalvelumme puhelinnumero on hetkellisesti pois käytöstä. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla: asiakaspalvelu@netwheels.fi

AH Superpäivä!

Tule tekemään Autohuutoon kevään kannattavimmat kaupat tiistaina 27.6

Myydyimmät uudet sähköautot vuonna 2023

Enemmän kuin kolmasosa kaikista vuonna 2023 ensirekisteröidyistä henkilöautoista olivat täyssähköautoja. Alla oleva sähköautojen kärkikymmenikkö mahtuisi kokonaisuudessaan myös kaikkien ensirekisteröintien TOP 20 -listalle. Vuotta aiemmin vain viisi  (ja vuonna 2021 ainoastaan kaksi) myydyintä sähköautoa olivat 20 eniten myydyn auton joukossa.

Viime vuonna Tesla Model Y jätti muut sähköautot kauas taakseen. Taakse jäivät toki kaikki muutkin autot Corolloista Octavioihin Model Y:n ollessa koko ensirekisteröintitilaston ykkönen. Muutos edeltäneeseen vuoteen oli huomattava. Vuonna 2022 Model Y oli toiseksi suosituin sähköauto, mutta ensirekisteröintien määrä oli alle neljäsosa vuoden 2023 määrästä.

Vuoden 2022 suosituin sähköauto Skoda Enyaq oli vuonna 2023 ”vasta” toiseksi suosituin, vaikka ensirekisteröintien määrä enemmän kuin tuplaantui. Vastaavan kokoisiin kasvulukuihin ylsivät myös 3., 4. ja 5. sijoittuneet Volkswagen ID.4, Volvo XC40 ja BMW i4.

Kuudenneksi sijoittuneen Peugeot e-2008:n ensirekisteröintien määrä oli yli viisinkertainen verrattuna edeltäneeseen vuoteen. Suurin osa e-2008 rekisteröinneistä osuivat elokuun tienoille, jolloin suuri määrä niin kutsuttuja ”Hullari-Pösöjä” virtasi Suomeen pitkän odotuksen jälkeen.

Audi Q4 e-troneja ja Tesla Model 3:sia rekisteröitiin lähes kolme kertaa enemmän kuin vuonna 2022. Volvo C40 ei aivan tuplannut edeltäneen vuoden rekisteröintimäärää. Polestar 2 puolestaan pysyi melkein täysin samoilla luvuilla kuin vuotta aiemmin.

Vuoden 2023 tyypillisin uusi sähköauto

Vuonna 2023 yleisin tai tyypillisin Suomen teille päätynyt uusi sähköauto oli valkoinen Tesla Model Y nelivetoisena Long Range -versiona. Toiseksi tyypillisin sähköauto oli sama Model Y:n Long Range -versio mustana. Kolmanneksi tyypillisin oli oranssi ja etuvetoinen Peugeot e-2008 (vuoden 2023 faceliftiä edeltänyt pienempiakkuinen versio).

Sähköistymistä ja muitakin automarkkinan trendejä seuraat ja tutkit näppärästi Mittariston data- ja raporttityökaluilla. Myyjämme auttavat mielellään löytämään juuri teidän yrityksenne tarpeisiin sopivat ja päivittäistä päätöksentekoa tukevat ratkaisut!

Artikkelin Mittaristo-tuotteet:
Autojen ensirekisteröinnit -raportti sekä datapohja

Sisältää maan kattavinta dataa uutena ensirekisteröidyistä autoista eri ajoneuvoluokissa. Tilattavissa on nyt uudistunut valmis raporttinäkymä, jonka kautta seuraat kätevästi keskeisimpiä tunnuslukuja.

Tietolähteet: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, liikenneasioiden rekisteri ja Netwheels, autotietokanta.

Mittaristo ei vaadi pitkää sitoutumista, vaan on helppo ottaa vaikkapa kuukaudeksi testikäyttöön. Kysy lisää myyjiltämme!

Ota yhteyttä

Kysy lisää raportista tai Mittaristosta suoraan myyjiltämme, tai ota yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta.

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!