Käytettyjen sähköautojen tuonti yleistyy – mitkä autot ovat suosituimpia?

Mittariston Yksittäin maahantuodut ajoneuvot -datapohjan* mukaan Suomeen on tänä vuonna tuotu yli 600 käytettyä täyssähköautoa — tämä on yli tuplasti enemmän kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla. Sähköautokannan kasvun näkökulmastakin määrä on merkittävä: uusia sähköautoja on samaan aikaan ensirekisteröity noin 2 700 kappaletta. Mitkä maahantuoduista käytetyistä täyssähköautoista ovat olleet suosituimpia?

Lisäämällä yllä mainittuun Mittaristo-datapohjaan pari muuttujaa, yleiskuva saadaan hetkessä. Alla olevasta lyhyestä videoklipistä näet miten muuttujien (tässä tapauksessa vuosi, käyttövoima, malli ja merkki) valitsemisen jälkeen merkkitason tieto saadaan näppärästi näkyville.

Kuten videolta näkyy, on Tesla merkkitasolla täysin ylivoimainen — lähes tarkalleen puolet kaikista tuoduista sähköautoista olivat amerikkalaismerkin valmistamia. Suosio on pysynyt vankkana, sillä kuten käytettyjä sähköautoja ylipäätään, Teslojakin on tuotu yli tuplasti enemmän kuin edellisvuonna.

Muut merkit seuraavat kaukana perässä, kasvaneesta suosiosta huolimatta. Teslan kohdalla autot lasketaan sadoissa, muiden merkkien osalta mennään vielä kymmenissä. Vahvoilla ovat erityisesti saksalaiset: toiseksi suosituin merkki on BMW, kolmanneksi suosituin on Volkswagen ja neljänneksi suosituin on Mercedes-Benz.

Vaikka useimpien merkkien tuonti on lukumääräisesti vielä pientä, on muutos edellisvuoteen kuitenkin huomattava monen merkin kohdalla. Esimerkiksi käytettyjä sähkö-Mersuja on tänä vuonna tuotu maahan 43 kappaletta, neljä kertaa enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla viime vuonna. 

Data voidaan Mittaristossa näyttää myös esim. pylväsdiagrammeina. Oheiseen diagrammiin on suodatettu 15 suosituinta automallia.

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi!

Raahamalla raportin akselille myös Malli-muuttujan, saamme tarkempaa tietoa tuoduista autoista. Mallitasollakin Tesla vie selvällä erolla ykköspaikan — kolmasosa kaikista tuoduista käytetyistä sähköautoista ovat olleet Model S -mallisia. Teslaan muu mallisto löytyy ”vasta” sijoilta kolme ja neljä, sillä toiseksi suosituin malli on tänä vuonna ollut BMW i3. Yhteensä maahan on tuotu kolmisenkymmentä eri sähköautomallia, joista alle viittätoista on tuotu yli kymmenen kappaletta.

Haluaisitko itse tietää ja tutkia mitä automarkkinassa oikeasti tapahtuu? Yllä käytetty Yksittäin maahantuodut ajoneuvot -datapohja on yksi monista Mittariston eri datapohjista, joiden avulla automarkkinan eri ilmiöihin on ennennäkemättömän helppo porautua. Ota meihin yhteyttä, niin pääset itse näkemään miten Mittaristoa voidaan hyödyntää oman yrityksesi päivittäisessä tekemisessä.

Ota yhteyttä

Kysy lisää, tai Tilaa Mittaristo-demo ottamalla meihin yhteyttä!

*Datapohjan tietolähde on Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, liikenneasioiden rekisteri.

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!