Missä autoliikkeet myyvät tämän hetken halutuimpia vaihtoautoja?

Edeltävässä katsauksessa selvisi että tämän hetken selvästi kuumimmat ja halutuimmat vaihtoautot ovat VAG-konsernin tutut suosikkimallit Volkswagen Golf ja Skoda Octavia. Mutta missäpäin Suomea näiden autojen myynti vetää autoliikkeissä eniten?

Mittariston avulla asiaa voi tutkia monesta eri suunnasta ja eri tavoin. Nopean yleiskuvan saamiseksi keskitymme tässä tapauksessa yksinkertaiseen maakuntavertailuun.

Datapohjana käytämme ”Myydyt vaihtoautot (autoliikkeet)”. Muuttujia emme tarvitse kuin kaksi: ”Malli” sekä ”Myyjän maakunta”. Ajanjaksoksi valitsemme esisuodatuksista edelliset 30 päivää.

Raahaamalla muuttujat sopiville akseleille saadaan data näkyviin.

Kuten odottaa saattaa, lukumääräisesti molempia autoja myytiin ylivoimaisesti eniten Uudellamaalla — Golfeista noin 36% ja Octavioista noin 33%. Uudellamalla myytiin 34% kaikista autoliikkeiden myymistä vaihtoautoista.

Muut maakunnat tulevat lukumäärissä suhteellisen kaukana perässä. Toiseksi eniten vaihtoauto-Golfeja (yli 10%) ja -Octavioita (alle 9%) myivät Pirkanmaan autoliikkeet — kaikista autoliikkeiden myymistä vaihtoautoista Pirkanmaalla myytiin 10%.

Kuten yllä olevat luvut jo indikoivat, Golfin sekä Octavian myynti on monin paikoin hyvin samantasoista suhteutettuna maakunnan kokonaismyyntimäärään. Toision sanoen vaihtoauton ostaja Uudellamaalla ja vaihtoauton ostaja Varsinais-Suomessa valitsevat lähes samalla todennäköisyydellä Volkswagen Golfin. Tarkemmalla syynäyksellä alueellisia eroja kuitenkin myös löytyy: esimerkiksi Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla myydyistä vaihtoautoista vain noin 2% olivat Volkswagen Golfeja, kun taas Päijät-Hämeessä Golfeja myytiin suhteessa tuplasti enemmän, yli 4% kaikista vaihtoautoista. .

Haluaisitko itse tietää ja tutkia mitä automarkkinassa oikeasti tapahtuu? Yllä käytetty ”Myydyt vaihtoautot”-datapohja on yksi monista Mittaristossa saatavilla olevista datapohjista. Ota meihin yhteyttä, niin pääset itse näkemään miten Mittaristoa voidaan hyödyntää oman yrityksesi päivittäisessä tekemisessä.

Ota yhteyttä

Tilaa Mittaristo-demo ottamalla meihin yhteyttä!

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!