Minne Suomen suosituinta lataushybridiä myydään?

Muun muassa EU:n päästörajojen, kasvaneen tarjonnan ja muuttuneiden mieltymyksien seurauksena plug-in tai lataushybridien suosio on noussut voimakkaasti viime vuosina. Tänä vuonna uusia lataushybridejä on koko maassa rekisteröity yli 11 000 kappaletta, joista yli puolet yksityishenkilöille. Yksi auto nousee kuitenkin rekisteröinneissä mitattuna muiden yläpuolelle: Volvo XC60, jota on rekisteröity neljännes enemmän kuin toiseksi suosituinta lataushybridiä. Volvon keskikokoinen katumaasturi on kaikki käyttövoimat yhteenlaskettunakin suosittu valinta, mutta erityisesti ladattava versio vaikuttaisi osuvan hyvin autonostajien kriteereihin, sillä kaksi kolmasosaa tänä vuonna myydyistä XC60:stä ovat olleet lataushybridejä.

Minne näitä kaikkia ladattavia XC60:siä sitten on myyty? Tähänkin vastaus löytyy Mittaristosta.

Näin rekisteröinnit saadaan selville maakunnittain.

Maakuntatasolla rekisteröinnit jakaantuvat hyvin vahvasti kahteen eri kategoriaan: Uusimaa ja muu Suomi. Uudenmaan osuus on yli 47 % — lukumäärinä tämä tarkoittaa 468 ladattavaa XC60:stä Uudellemaalle ja 517 muihin maakuntiin (kaikista uusista autoista vajaat 47 % ja lataushybrideistä 52 % on tänä vuonna rekisteröity Uudellemaalle). Osuutta nostaa erityisesti yrityksille rekisteröidyt autot, jotka yleisesti painottuvat vahvasti Uudellemaalle. Yksityishenkilöille myydyistä lataus-XC60:stä 41 % on myyty Uudellemaalle.

Uudenmaan ulkopuolella ainoastaan Varsinais-Suomeen on tänä vuonna rekisteröity kolminumeroinen määrä ladattavia XC60:siä  (110 kappaletta, 11 %). Pirkanmaan osalta lukumäärä on 83 kappaletta. Mantereella ladattavia XC60:siä on rekisteröity vähiten Kainuuseen, missä menekki on ollut 8 kappaletta.

 

Kuntatasolla Helsinki, Espoo ja Vantaa vievät kirkkaasti kolme kärkisijaa. Muut suuremmat kaupungit seuraavat perässä, mutta eivät yllä lähelle pääkaupunkiseudun lukemia. Pelkästään yksityishenkilöille rekisteröidyt autot jakaantuvat tasaisemmin.

Klikkaa kuvia suurentaaksesi!

Tarkentamalla Mittariston ”suurennuslasia” niin sanotusti äärimmilleen, voimme saada selville jopa postinumerotason tietoa. Yksityishenkilöiden osalta eniten ladattavia Volvo XC60:siä on rekisteröity postinumeroalueilla 00100 (Kamppi, Etu-Töölö) ja 02700 (Kauniainen). Jaetulle kärkisijalle riittää tässä vaiheessa vuotta 7 autoa.

Haluaisitko tietää ja tutkia mitä automarkkinassa oikeasti tapahtuu? Yllä käytetty ”Autojen ensirekisteröinnit”-datapohja* on yksi monista Mittaristossa saatavilla olevista datapohjista. Ota meihin yhteyttä, niin näytämme miten Mittaristoa voidaan hyödyntää yrityksesi päivittäisessä tekemisessä!

Ota yhteyttä

Tilaa Mittaristo-demo ottamalla meihin yhteyttä!

*Datapohjassa käytetyt tietolähteet: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, liikenneasioiden rekisteri.

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!