Miten autoliikkeiden vaihtoautomyynti on alkuvuonna sujunut?

Viime keväänä suomalaisten autoliikkeiden toimintaympäristö muuttui lyhyessä ajassa rajusti. Vaikean kevään jälkeen uusien autojen kaupassa koko vuoden myyntilukema jäi selvästi pienemmäksi kuin vuonna 2019. Autoliikkeiden vaihtoautokaupassa myynti kuitenkin piristyi vuoden aikana lopulta niin paljon, että myytyjä vaihtoautoja oli yhteensä viitisen prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna.

Mutta entäpäs alkuvuosi 2021? Millaista on ollut vaihtoautojen kysyntä rokotuksien ja vaihtelevan epidemiatilanteen keskellä? Mittariston vaihtoautodatasta saamme helposti poimittua yleiskatsauksen autoliikkeiden vaihtoautomyynnistä. Tarkemmin ottaen lukemat ovat peräisin ”Myydyt vaihtoautot (autoliikkeet)”-datapohjasta, jonka kuvauksen löydät sivun alalaidasta.

Autoliikkeiden myymät vaihtoautot, vuosimuutos (kuukausittain sekä yhteensä vuoden alusta).

Autoliikkeiden myymät vaihtoautot, vuosimuutos (kuukausittain sekä yhteensä vuoden alusta).

Itse asiassa koko maan tasolla kuluva vuosi ei ole numeroiden valossa ollut ollenkaan hassumpi. Kuluvaan päivään asti autoliikkeiden vaihtoautomyynti on 17 % suurempi kuin viime vuonna, mikä tietenkin suurelta osin selittyy viime vuoden maalis-huhtikuun ajanjaksolle osuneella rajulla automyynnin syöksyllä.

Alkuvuosi on kuitenkin muutenkin ollut myyntimäärissä mitattuna varsin onnistunut. Viime vuoden tammi-helmikuussa vaihtoautokauppa oli hyvässä iskussa: edeltävään vuoteen verrattuna kasvua oli 13 %. Tänä vuonna myynti oli samalla ajanjaksolla käytännössä täysin samoissa lukemissa, kaikista yhteiskunnan erikoisjärjestelyistä huolimatta.

Maalis-huhtikuussa vaihtoautokauppa on jatkunut hyvällä tasolla — ei pelkästään viime vuoden koronakevääseen verrattuna, vaan myös verrattuna vuoteen 2019.

Autoliikkeiden myymät vaihtoautot vuosina 2019-2021. Vain kuluvaan päivään (22.4.2021) asti jokaiselta vuodelta.

Autoliikkeiden myymät vaihtoautot vuosina 2019-2021. Vain kuluvaan päivään (22.4.2021) asti jokaiselta vuodelta.

Vaihtoautokauppa sujuu siis isossa kuvassa oikein mallikkaasti tällä hetkellä. Kuten aina, tällainen yleiskatsaus ei kuitenkaan kerro koko totuutta. Koko maan lukemien takana vaikuttavat kaikenlaiset ilmiöt: esimerkiksi myynti painottuu eri tavoin eri alueilla, ja eri käyttövoimien kysyntä ja tarjonta ovat nopean murroksen keskellä.

Mittaristo tarjoaa monenlaisia muuttujia ja suodattimia, joiden avulla voitte yrityksessäsi itse pureutua näihin ja lukemattomiin muihin Suomen autoalan ilmiöihin. Mittaristo on helppo ottaa nopealla aikataululla vaikkapa ihan vain kokeiluun, ilman minkäänlaista pidempää sitoutumista. Laita meille viestiä, niin kerromme mielellämme lisää palvelun mahdollisuuksista. Voit myös lukea lisää Mittaristosta täältä.

Datapohja: Myydyt vaihtoautot (autoliikkeet)

Myydyt autot on päätelty autoliikkeillä myynnissä olleiden autojen peruteella. Datapohja sisältää kaikkien merkittävimpien autoliikkeiden autot ja sitä päivitetään 15 minuutin välein.

Huomioitavaa datapohjasta:

  • Datapohjan kautta ei päästä käsiksi tarkasti siihen mitä kukin autoliike on todellisuudessa myynyt, koska myynnit päätelläään myynnissä olleiden perusteella.
  • Autoliikkeillä julkisesti myynnissä (esim. Autotie/Nettiauto) olleiden autojen myynnit näkyvät datapohjassa kattavasti.
  • Jos auto poistuu myynnistä (=Katsotaan myydyksi) mutta palaa myyntiin saman autoliikkeen johonkin toimipisteeseen 30 päivän sisällä, poistetaan alkuperäinen myynti takautuvasti.
  • Datapohja sisältää myös esittelyautot.

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!