HUOM!

Asiakaspalvelumme puhelinnumero on hetkellisesti pois käytöstä. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla: asiakaspalvelu@netwheels.fi

Kuluttajakysely: Käyttövoimat lähivuosina?

Teetimme syksyllä kuluttajatutkimuksen, jonka tavoitteena oli kartoittaa kuluttajien auton hankintaan ja autoiluun liittyviä tekijöitä. Yli tuhannen henkilön vastaajaryhmä muodostui autoilevista kuluttajista, sekä kuluttajista jotka ovat harkitsemassa auton hankintaa seuraavan vuoden aikana.

Juttusarjassa esittelemme poimintoja tutkimuksen tuloksista.

"Mikä käyttövoima on mielestäsi kiinnostavin?"

Kysyttäessä kiinnostavinta käyttövoimaratkaisua, perinteinen bensiiniauto keräsi eniten ”ääniä” (22 %). Erityyppisten hybridien yhteenlaskettu osuus oli kuitenkin jopa 42 %. Myös täyssähköautot kiinnostavat: 16 % kuluttajista olivat ensisijaisesti kiinnostuneita sähköautoista.

Vain vajaa kymmenes piti dieseliä kiinnostavimpana vaihtoehtona (9 %). Nykyisellään vielä harvinainen vety ylsi lähes vastaavaan lukemaan (7 %). Vähiten ”ääniä” keräsi kaasu (4 %).

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

"Miltä käyttövoimatekniikalta odotat eniten lähivuosina?"

Täyssähköautoihin kohdistuu suuret odotukset: 26 % kuluttajista toivoo ensisijaisesti sähköautojen kehittyvän jatkossa nopeiten ja odottavat muutenkin täyssähkötekniikalta eniten lähivuosina.

Huomattava osa kuluttajista luottaa ensisijaisesti hybriditekniikan kehitykseen (itselataavat 18 %, kaikki yhteenlaskettuna 34 %), mutta myös vedyllä (15 %) ja perinteisellä bensiinitekniikalla (15 %) on kannattajansa.

Harva kuluttaja asettaa tulevaisuudentoiveensa ensisijaisesti dieseltekniikan (6 %) tai kaasutekniikan (4 %) varaan.

Tutustu kaikkiin kuluttajakyselyn tuloksiin TÄÄLTÄ.

Käyttövoiman valinta?

Samat tutut automerkit  ovat olleet suosituimpia tänäkin vuonna. Mercedes-Benz on yhä selvästi suosituin, ja viime vuoteen verrattuna kasvua on tullut yhä lisää. Viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla Mersujen tuonti laski prosentin.

Muutamien merkkien suosio on hiipumaan päin, mutta selkeitä voittajiakin löytyy: esimerkiksi Tesloja on tuotu lähes kolminkertainen määrä viime vuoteen verrattuna. Myös Skoda, Toyota ja Mitsubishi ovat kirkkaassa nousussa.

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Käyttövoimien tulevaisuuteen liittyvää Mittaristo-dataa:

Datapohja: Autojen ensirekisteröinnit

Sisältää uutena ensirekisteröidyt henkilö-, paketti-, kuorma- ja linja-autot. Luot rajattomasti taulukoita ja kaavioita, käyttäen kymmeniä eri suodattimia ja muuttujia.

Hinta: 595 €/kk (+alv).

Tietolähteet: Traficom, liikenneasioiden rekisteri ja Netwheels, autotietokanta.

Diesel vs Täyssähkö 2019-2021

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!