HUOM!

Asiakaspalvelumme puhelinnumero on hetkellisesti pois käytöstä. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla: asiakaspalvelu@netwheels.fi

Mitä uusia autoja rekisteröitiin tänä kesänä eniten?

Kesän ensirekisteröinnit Merkeittäin

Kuten koko kuluvan vuoden osalta, kesän ensirekisteröintitilaston selvä ykkönen on ollut Toyota. Kesäkuun alusta lähtien Toyotan osuus henkilöautojen ensirekisteröinneistä on ollut yli 17 %. Kesän tilastokakkonen on Volkswagen 12 % osuudella ja tilastokolmonen on Skoda 10 % osuudella.

Viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon (1.6.-23.8.) verrattuna Toyotan ensirekisteröintien määrä ovat kasvanut 34 %. Myydyimpien merkkien joukossa useamman kymmenen prosentin kasvuun on yltänyt myös kahdeksannelta sijalta löytyvä BMW (+25 %). Myös kesän tilastonelosella Kialla (+9 %) ja tilastokakkosella Volkswagenilla (+5 %) on mennyt jonkin verran vahvemmin kuin vuosi sitten. Sen sijaan suosituimpien merkkien joukossa Skoda- (-15 %) ja erityisesti Volvo-merkkisiä (-31 %) autoja on rekisteröity selvästi vähemmän kuin viime kesänä. 

Ensirekisteröinnit merkeittäin 1.6.-23.8.

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi.

Mallikohtaiset ensirekisteröinnit

Mallitasolla kahdelta ensimmäiseltä sijalta löytyvät Toyota Corolla ja Toyota Yaris, jotka ovat myös koko vuoden myydyimmät automallit. Kaikista kesän aikana ensirekisteröidyistä henkilöautoista enemmän kuin joka kymmenes on ollut joko Corolla tai Yaris.

Kolmannelta sijalta löytyy tuttu kestomenestyjä Skoda Octavia, neljänneltä sijalta Toyota RAV4 ja viidentenä on Kia Rio. Kuudennella sijalla majailee Volkswagen ID.4, joka on siten kesän ensirekisteröintitilaston korkeimmalle sijoittunut täyssähkömalli. ID.4:n rekisteröintimäärä on kesän aikana ollut reilu kolmannes Toyota Corollan vastaavasta luvusta.

Useimpien terävimpään kärkeen sijoittuneiden mallien osalta ensirekisteröintien määrä on ollut selvässä kasvussa viime kesään verrattuna. Esimerkiksi Toyota RAV4:sia on tänä kesänä rekisteröity melkein 60 % enemmän kuin viime vuonna. Seitsemän eniten rekisteröidyn mallin joukossa ainoastaan Skoda Octavioita (-28 %) on rekisteröity vähemmän kuin viime kesänä. 

Mallikohtaiset Ensirekisteröinnit 1.6.-23.8.

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi.

Artikkelin Mittaristo-tuotteet:
Datapohja: Autojen ensirekisteröinnit

Sisältää uutena ensirekisteröidyt henkilö-, paketti-, kuorma- ja linja-autot. Luot rajattomasti taulukoita ja kaavioita, käyttäen kymmeniä eri suodattimia ja muuttujia. Hinta: 595 €/kk (+alv).

Tietolähteet: Traficom, liikenneasioiden rekisteri ja Netwheels, autotietokanta.

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!