HUOM!

Asiakaspalvelumme puhelinnumero on hetkellisesti pois käytöstä. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla: asiakaspalvelu@netwheels.fi

Millaisia käytettyjä autoja Suomeen rahdataan juuri nyt?

Käytettyjen autojen maahantuonti on yhä tasaisessa kasvussa. Viimeisen puolen vuoden aikana (touko-lokakuu) Suomeen tuotiin yli 23 000 käytettyä autoa — viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna kasvua oli 5,6 %.

KÄYTETTYJEN AUTOJEN TUONTI
TOUKO-LOKAKUU 2021

Automerkit

Touko-lokakuun aikana Mercedes-Benz oli yhä selvästi suosituin tuontimerkki, vaikka tuonti hiipuikin viime vuoteen verrattuna. Suosituimmista saksalaismerkeistä ainoastaan BMW kasvatti suosiotaan.

Kaikkein kovimpaan kasvuun ylsi Tesla — Tesloja tuotiin lähes neljä kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin. Kärkikymmenikössä vaatimattomampiin, mutta kokonaisuuteen nähden silti huomattaviin kasvulukemiin, ylsivät myös muun muassa Toyota ja Skoda.

Mallitasolla touko-lokakuun suosituin tuontiauto oli Volkswagen Passat. Passatteja tuotiin yli 1200 kappaletta.

Käyttövoimat

Käyttövoimien osalta marssijärjestys viimeisen puolen vuoden aikana ei juurikaan poikennut aiemmasta, mutta kehityssuunta on entistäkin selkeämpi. Tuonti kasvoi jälleen huomattavasti täyssähköautojen ja sähköhybridien kohdalla, samaan aikaan kun tavanomaisten bensiini- ja dieselautojen tuonti luisui yhä alaspäin.

Jatkuvasta laskusuhdanteesta huolimatta tavanomaisten diesel- ja bensiiniautojen yhteenlaskettu osuus kaikista tuontiautoista oli vielä lähes 55 %. Täyssähköautojen ja sähköhybridien yhteenlaskettu osuus oli 43 %.

Tuontimaat

Touko-lokakuun välillä käytettyjä autoja tuotiin melkein yhtä paljon sekä Saksasta että Ruotsista. Viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna tilanne onkin tasoittunut huomattavasti.

Muiden tuontimaiden osuus on vuodessa noussut 20 prosentista lähes 24 prosenttiin. Esimerkiksi tuonti Italiasta ja Belgiasta on tuplaantunut.

Artikkelin Mittaristo-tuotteet:
Datapohja: Yksittäin maahantuodut ajoneuvot

Sisältää yksittäin maahantuodut ajoneuvot kaikista ajoneuvoluokista. Data päivittyy joka aamu. Luot rajattomasti taulukoita ja kaavioita, käyttäen kymmeniä eri suodattimia ja muuttujia. Hinta: 385 €/kk (+alv).

Tietolähteet: Traficom, liikenneasioiden rekisteri

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!