HUOM!

Asiakaspalvelumme puhelinnumero on hetkellisesti pois käytöstä. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla: asiakaspalvelu@netwheels.fi

Hybridit ja täyssähköt yleistyvät käytettyjen autojen maahantuonnissa – tältä käyttövoimajakauma näytti 2021

Vuonna 2021 käytettyjen henkilöautojen maahantuonti kasvoi  neljä prosenttia edeltävään vuoteen verrattuna. Lukumääränä tämä tarkoitti yli 44 000 maahan rahdattua autoa. Käyttövoimien osalta sähköistyminen oli selkein trendi, mutta käyttövoimien jakauma poikkesi yhä selvästi ensirekisteröintitilaston vastaavasta.

Bensiini

Bensiiniautojen osuus tuontiautoista kasvaa tasaisesti vuosi vuodelta — viime vuonna osuus oli jo 51,5 %. Kasvusta vastasivat pitkälti hybridit, joiden osuus kaikista yksittäin maahantuoduista autoista oli 30,6 % (joista puolestaan valtaosa olivat lataushybridejä). Edeltävänä vuonna bensiinihybridien yhteenlaskettu osuus oli 22,6 %. Kuukausitasolla bensiiniautojen osuus nousi alkuvuodesta ja oli korkeimmillaan huhtikuussa (54,8 %), minkä jälkeen osuus pysytteli melko tasaisella 52-53 prosentin tasolla. Lokakuussa osuus alkoi laskemaan: joulukuussa osuus oli 48,5 %.

Diesel

Uusien autojen kauppaan verrattuna dieselautot ovat yhä erittäin suosittuja tuontiautojen joukossa. Viime vuonna kaikista yksittäin maahantuoduista autoista 38,2 % kulki dieselillä, kun vastaava lukema ensirekisteröintien osalta oli vain 9,0 %. Tuontidieseleidenkin osalta trendi on silti yhä tasaisen laskeva — edellisvuonna osuus oli vielä 46,0 %. Kuukausitasollakin suunta on selvä: vuonna 2021 dieseleiden osuus oli korkeimmillaan tammikuussa (46,6 %), minkä jälkeen osuus laski vuoden aikana tasaisesti ja oli alimmillaan lokakuussa (34,6 %). Loppuvuodesta osuus kasvoi jonkin verran. Kaikkiin näihin lukuihin sisältyvät myös dieselhybridit, joiden tuonti tuplaantui vuoden takaiseen verrattuna. Dieselhybridien osuus kaikista tuontiautoista oli 2,9 %.

Täyssähkö

Sähköautojen osuus oli viime vuonna 7,8 %. Kasvu oli vuoden aikana kovaa, sillä vuotta aiemmin osuus oli vain 2,1 %. Ensirekisteröinteihin verrattuna takamatkaa on vielä jonkin verran — sähköautojen osuus uusista autoista oli vuoden aikana 10,6 %. Kuukausitasolla kasvu oli tasaista läpi vuoden: osuus oli alimmillaan tammikuussa (3,4 %) ja korkeimmillaan marraskuussa (13,0 %).

Muut käyttövoimat

Muista käyttövoimista ainoastaan kaasun prosentuaalinen osuus ylsi viime vuonna kokonaislukuun (2,4 %). Osuus on pienoisessa laskusuunnassa (osuus edeltävänä vuonna 2,8 %) ja absoluuttinen tuotujen kaasuautojen lukumääräkin oli pienin sitten vuoden 2017. Kuukausitasolla osuus oli kuitenkin läpi vuoden hyvin tasaisella noin 2,5 % tasolla, mikä ehkä indikoi sitä, että suhteellisen pienestä kysynnästä huolimatta tuontikaasuautoille on tilausta jatkossakin.

Yllä käytetty Mittaristo-tuote:

Datapohja: Yksittäin maahantuodut ajoneuvot

Datapohja sisältää yksittäin maahantuodut ajoneuvot kaikista ajoneuvoluokista. Data päivittyy joka aamu. Datapohjaan pääset käsiksi selaimessa kuin selaimessa, joten luot rajattomasti taulukoita ja kaavioita Mittariston helppokäyttöisen raportinluontityökalun avulla missä tahansa oletkin, käyttäen tarpeesi mukaan kymmeniä eri suodattimia ja muuttujia.

Hinta: 385 €/kk (+alv)

Käytetyt tietolähteet: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, liikenneasioiden rekisteri.

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!