Käytettyjen autojen maahantuonti on yhä vilkkaampaa – tällaisia ovat suosituimmat tuontiautot

2010-luvun loppupuolella käytettyjen autojen maahantuonti kasvoi vuosittain parhaimmillaan kymmeniä prosentteja. Vuosia jatkunut kasvu tyrehtyi lopulta vuoteen 2020, mutta poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta tuonti laski viime vuonna alle viisi prosenttia.

Tänä vuonna käytettyjen maahantuonti on jälleen muutaman prosenttiyksikön turvin ennätysvauhdissa. Tähän mennessä henkilöautoja on tuotu jo lähes 16 500 kappaletta. Millaisia autoja nämä ovat olleet?

Automerkit

Samat tutut automerkit  ovat olleet suosituimpia tänäkin vuonna. Mercedes-Benz on yhä selvästi suosituin, ja viime vuoteen verrattuna kasvua on tullut yhä lisää. Viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla Mersujen tuonti laski prosentin.

Muutamien merkkien suosio on hiipumaan päin, mutta selkeitä voittajiakin löytyy: esimerkiksi Tesloja on tuotu lähes kolminkertainen määrä viime vuoteen verrattuna. Myös Skoda, Toyota ja Mitsubishi ovat kirkkaassa nousussa.

Käyttövoimat

Käyttövoimien osalta painopiste on yhä enemmän kääntymässä sähköiseen suuntaan. Vain kolmisen vuotta sitten yli 60 prosenttia käytetyistä tuontiautoista olivat dieseleitä ja sähköautojen osuus laskettiin prosentin murto-osissa. Tänä vuonna dieseleiden osuus on ollut reilut 41 prosenttia ja sähköautojen osuus vajaat 5 prosenttia.

Yli puolet autoista ovat olleet bensiinikäyttöisiä, ja näistä 60 prosenttia ovat olleet sähköhybridejä. Dieseleistä vain 6 prosenttia ovat olleet hybridejä, mutta tämäkin on lähes tuplasti enemmän kuin viime vuonna.

Tuontimaat

Ruotsi ja Saksa ovat vähemmän yllättäen olleet ylivoimaisesti suosituimmat tuontimaat tänäkin vuonna. Ruotsi on viime vuodet ollut selvästi suosituin, mutta tänä vuonna voimasuhteet ovat taas kääntyneet tasaisempaan suuntaan.

Tiedot ovat peräisin Mittariston Yksittäin maahantuodut ajoneuvot -datapohjasta, jonka tietolähteenä on Traficom. Mittariston raportinluontityökalulla saat helposti itse tehtyä yllä olevan kaltaisia pintaraapaisuja eri ilmiöihin, ja melkein yhtä helposti myös syväluotaavampia analyysejä, lukuisista eri kulmista.

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!