HUOM!

Asiakaspalvelumme puhelinnumero on hetkellisesti pois käytöstä. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla: asiakaspalvelu@netwheels.fi

AH Superpäivä!

Tule tekemään Autohuutoon kevään kannattavimmat kaupat tiistaina 27.6

Käytettyjen autojen tuonti hiipui – tällaisia ovat suosituimmat tuontiautot

Käytettyjen autojen tuonti on viime vuosina ollut pitkälti tasaisessa kasvussa. Kuluvan vuoden aikana trendi on kuitenkin selvästi kääntynyt — tähän mennessä autoja on tuotu suunnilleen yhtä paljon kuin samalla aikavälillä vuonna 2018.

Yksittäin tuodut autot aikavälillä tammikuu – kesäkuun puoliväli, vuosina 2016-2023.

KÄYTETTYJEN AUTOJEN TUONTI 2023

Automerkit

Kesäkuun loppupuolelle tultaessa Volvo on vuoden selvästi yleisin merkki tuontiautojen joukossa, kuten oli myös viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla. Silti käytettyjen Volvojenkin tuonti on hiipunut noin neljänneksellä.

Muutkin tutut tuontisuosikit ovat pitäneet pintansa. Toisena väijyy Mercedes-Benz ja kolmantena Volkswagen. Saksalaisista BMW ja Audi mahtuvat nekin kärkikymmenikköön, mutta näiden osalta tuonti on hiljentynyt huomattavasti enemmän.

Viime vuonna käytettyjen Teslojen tuonti oli kasvanut räjähdysmäisesti verrattuna edeltävään vuoteen, mutta tänä vuonna Teslankin osalta tuonti on hiipunut melkein neljänneksellä.

Huomattavaa kasvua joutuu hakemaan top-kympin ulkopuolelta. Sekä Polestar (+128,6 %) että Cupra (+436,6 %) ovat olleet selvästi suositumpia kuin viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla. Tuotujen autojen lukumäärä on kuitenkin molempien osalta vielä vaatimaton.

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Käyttövoimat

Bensiiniautojen osuus on kasvanut viime vuodesta muutaman prosenttiyksikön verran. Tämä selittyy etenkin sillä, että lataushybridit (ja pienemmässä mittakaavassa tavalliset hybridit) ovat säilyttäneet suosionsa verraten hyvin. Alle 27 % tuoduista bensiiniautoista ovat olleet perinteistä mallia, ja näiden osalta tuonti on vähentynyt yli kolmanneksella.

Sähköautojen tuonti on hiljentynyt vähiten. Osuus ei ole kasvanut nelisen prosenttiyksikköä enempää, mutta dieselautot ovat jääneet taakse.

Tuontimaat

Ruotsi on täysin ylivoimaisesti tavanomaisin alkuperä käytetyille tuontiautoille. Tuonti Ruotsista on pysynyt melkein samalla tasolla verrattuna vuoden 2022 samaan ajanjaksoon. Samalla tuonti Saksasta on melkein puolittunut.

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Artikkelin Mittaristo-tuotteet:
Datapohja: Yksittäin maahantuodut ajoneuvot

Sisältää yksittäin maahantuodut ajoneuvot kaikista ajoneuvoluokista. Data päivittyy joka aamu. Luot rajattomasti taulukoita ja kaavioita, käyttäen kymmeniä eri suodattimia ja muuttujia. Dataan pääset käsiksi myös Mittaristo API -rajapinnan kautta. Hinta: 404 €/kk (+alv).

Tietolähteet: Traficom, liikenneasioiden rekisteri

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!