HUOM!

Asiakaspalvelumme puhelinnumero on hetkellisesti pois käytöstä. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla: asiakaspalvelu@netwheels.fi

AH Superpäivä!

Tule tekemään Autohuutoon kevään kannattavimmat kaupat tiistaina 27.6

Mikä oli elokuun eniten rekisteröity käyttövoima?

Elokuun ensirekisteröintien erityisilmiö oli puhutun Hullut Päivät -tarjouksen Peugeot e-2008 -sähköautot, joita saatiin vihdoin toimitettua asiakkaille huomattava määrä. Peugeot e-2008 -autoja rekisteröitiin elokuun aikana kaksi ja puoli kertaa enemmän kuin tammi-heinäkuussa yhteensä. Peugeot-aallon siivittämänä sähköautojen osuus ensirekisteröinneistä olikin elokuussa keskimääräistä suurempi.

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Elokuussa täyssähköautojen osuus ensirekisteröinneistä nousi jopa 36,7 prosenttiin. Osuus oli merkittävästi suurempi kuin heinäkuussa (27,1 prosenttia), ja jonkin verran suurempi verrattuna koko kuluvaan vuoteen (33,0 prosenttia). Ainoastaan maaliskuussa sähköautojen osuus rekisteröinneistä on ollut korkeampi, vaikka lukumääräisesti elokuu sijoittuu sähköautojen osalta vasta neljänneksi parhaaksi kuukaudeksi.

Bensiinihybridien osalta sekä lataushybridien (PHEV) että perinteisten hybridien (HEV) osuus ensirekisteröinneistä hiipui jonkin verran heinäkuuhun verrattuna. Kummankin osuus laski noin 26 prosentista noin 23 prosenttiin. Perinteisten hybridien osuus oli pienempi verrattuna koko kuluvaan vuoteen (22,8 vs 25,8 prosenttia), kun taas lataushybridien osuus oli jonkin verran suurempi (22,9 vs 20,1 prosenttia). Tavallisten bensiiniautojen osuus laski elokuussa 13,4 prosenttiin. Heinäkuussa osuus oli 15,0 prosenttia ja koko kuluvana vuonna 15,9 prosenttia. Kaikkien bensiiniautojen yhteenlaskettu osuus oli elokuussa 59,1 prosenttia. Vuotta aiemmin osuus oli 69,2 prosenttia.

Dieselautojen osuus hybridit mukaan lukien oli elokuussa 3,8 prosenttia. Sekä heinäkuussa että koko kuluvana vuonna yhteensä dieseleiden osuus oli 4,7 prosenttia. Lukumääräisesti dieselautoja (myös hybridejä) ensirekisteröitiin elokuussa alle 300 kappaletta – yli puolet vähemmän kuin Peugeot e-2008 -autoja yksinään.

Yllä käytetyt Mittaristo-tuotteet:
Datapohja: Autojen ensirekisteröinnit

Sisältää uutena ensirekisteröidyt henkilö-, paketti-, kuorma- ja linja-autot. Luot rajattomasti taulukko- ja kaavioraportteja, käyttäen kymmeniä eri suodattimia ja muuttujia. Ei sitoutumista, helppo ottaa vaikkapa kuukaudeksi testikäyttöön! Tilaukseen sisältyy myös rajapintakäyttö, jota hyödyntämällä voit tuoda raporttitietoja vaikkapa omaan sovellukseen.

Hinta: 625 €/kk (+alv).
Tietolähteet: Traficom, liikenneasioiden rekisteri ja Netwheels, autotietokanta.

Contact Us

Ota yhteyttä

Kiinnostunut Mittaristo-demosta, tai muusta tuotteesta? Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme tai pyytää tarjouksen? Täytä alle tietosi, niin autamme sinua tuota pikaa!