GT-X -pikaopas: Kuntoarvio

Kuntoarvio on yksi GT-X Mallinnuksen neljästä perustyövaiheesta. Kuntoarvio-välilehdellä automyyjä voi syöttää monipuolisesti tietoja vaihtoauton huoltohistoriasta, vaurioista sekä muista kuluista. Kuntoarvion tehtävä on sujuvoittaa vaihtoauton kuntoarviointia, parantaen samalla asiakaskohtaamista ja tehden hinnoittelusta selkeämpää.

Kuntoarvion tiedot siirtyvät automaattisesti sekä sisäiselle että asiakkaan arviokortille, joiden tulostuspainikkeet löytyvät mm. Kuntoarvion yläosasta.

Kuntoarvion osiot

Vauriot ja kulut

Vaurion kohtaa klikataan ”vauriokartasta”, minkä jälkeen vauriolle saa lisättyä tyypin, kuluarvion ja halutessa myös kuvan. Toistuvia kuluja varten voidaan myös käyttää kulumerkintöjen esivalintoja, joita saa luotua toimipisteen asetuksissa.  Kuntoarviossa määritellyt kulut näkyvät suoraan Hinnoittelu-välilehden hinnoittelulaskelmalla.

Huolto ja takuu

Tähän osioon saa näppärästi syötettyä auton keskeisimmät huoltotiedot, jotka myös tulostuvat sisäiselle arviokortille.

Renkaat

Tänne syötetään urasyvyydet ja muut olennaiset tiedot renkaiden kunnosta. Mahdollinen puutemerkintä muodostaa automaattisesti kulumerkinnän Vauriot ja kulut -osioon.

Tähtiluokitus

Auton kunto voidaan luokitella 1-5 tähden asteikolla tekniikan, yleisilmeen ja sisustan osalta. Luokituksen avulla muutkin käyttäjät voivat nopealla silmäyksellä helpommin arvioida minkä kuntoisesta autosta on kyse.

Asiakkaan arviokortti

Osiossa valitaan asiakkaan arviokortille tulostettavia tietoja. Arviokortin voi tulostaa sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi. Tulostuspainike löytyy myös Kuntoarvio-välilehden yläosasta.

Varusteet

Kuntoarvion Varusteet-osioon merkityt varusteet näkyvät sisäisellä arviokortilla. Vaihtoehtoisesti sisäisellä arviokortilla voidaan myös käyttää varsinaisella Varusteet-välilehdellä merkityt varusteet. Valinta tehdään toimipisteen asetuksissa.

Käyttövinkki

Pääkäyttäjät voivat toimipisteen asetuksissa määritellä mitkä osiot ovat oletuksena avoinna tai suljettuina. Näin käyttöliittymä saadaan mukautettua oman liikkeen arviointitarpeisiin, ja käyttäjien on helpompi keskittyä olennaiseen.