GT-X -pikaopas: Hinnoittelu

Hinnoittelu on GT-X Mallinnuksen neljästä perustyövaiheesta viimeinen ennen myyntiin siirtämistä. Hinnoittelu-välilehdellä automyyjä saa näppärästi luotua hinnoittelulaskelman, jossa on selkeästi määriteltynä kaikki tarvittavat hintatiedot, pyyntihinnasta tinkivaraan. Hinnoittelua edeltää Kuntoarvio, josta voit lukea lisää täältä.

keskeisimmät työkalut

Verrokkiautot

Verrokkiautolistauksessa näkyy kattava otanta myytyjä ja myynnissä olevia vastaavia autoja. Listattuna on autoja sekä muista suomalaisista autoliikkeistä että omasta konsernista. Verrokkien ilmoitustietoja voi tarkastella aina varusteista ja perustiedoista pyyntihinnan kehitykseen ja varastopäiviin asti. Tarjolla on myös Vastaavat autot portaaleista -pikalinkkejä, joiden kautta pääsee suoraan yleisimpien portaalien vastaavien autojen hakutuloksiin.

Hinnoittelulaskelma

Hinnoittelulaskelmalle syötetään tämän päivän pyyntihinta, jolloin laskelmalle muodostuu automaattisesti sekä alin myyntihinta että ostohinta. Laskelma perustuu toimipisteen asetuksissa tarkemmin määriteltyihin hinnoitteluasetuksiin. Kentät ovat kuitenkin aina myös tapauskohtaisesti käsin muokattavissa. Laskelmalla huomioidaan myös Kuntoarvio-välilehdellä lisätyt kulumerkinnät. Hinnoittelulaskelma on mallinnuksen ainoa osio, joka pitää muistaa erikseen tallentaa.

SUositellut lisätoiminnot

Pyyntihintasuositus

Pyyntihinta-lisämoduuli antaa vielä tukevamman selkänojan markkinalähtöiselle hinnoittelulle. Moduuli auttaa hinnoittelemaan tehokkaammin, luomalla hinnoiteltavalle autolle automaattisen pyyntihintasuosituksen. Suositus perustuu muun muassa auton ominaisuuksiin ja varusteisiin, sekä myytyjen ja myynnissä olevien verrokkiautojen pyyntihintoihin – pyyntihintasuosituksen määrittelee yhteensä yli sata autoon liittyvää tietoa.

Hinnoittelupyynnön lähettäminen

Lähetä-lisäpalvelun avulla käyttäjä voi helposti lähettää hinnoittelupyynnön esimerkiksi myyntipäällikölle. Kun mallinnus on hinnoiteltu, kuittaa hinnoittelija hinnoittelun valmiiksi asetuksista riippuen joko manuaalisesti tai automaattikuittauksena. Mikäli Lähetä-lisäpalvelu on toimipisteellä kytkettyna, löytyy toiminto Mallinnuksen oranssin Toiminnot-painikkeen kautta avautuvasta valikosta. Lue palvelusta lisää tästä linkistä.