TOP 10: Toukokuun halutuimmat vaihtoautot Suomessa

Tuleva datapalvelumme tarjoaa entistä käyttäjälähtöisemmän näkymän suomalaisen automaailman dataan. Jo nyt Netwheels tarjoaa Suomen kattavinta dataa ensirekisteröinneistä vaihtoautojen myyntidataan. Pienenä maistiaisena datapalvelun tarjoamista lukuisista mahdollisuuksista tarjoamme tässä mielenkiintoista dataa toukokuun halutuimmista vaihtoautoista.

Autot on rankattu indeksin perusteella. Indeksi on koostettu muun muassa myytyjen autojen määrästä ja myyntinopeudesta, sekä klikkauksista eri portaaleissa. Karkeasti sanottuna indeksi kertoo kuinka monta kertaa halutumpi kyseinen auto oli verrattuna keskimääräiseen autoon.

Halutuimmat automallit

Mallitasolla Top 10:ssä eurooppalaiset ja erityisesti saksalaiset automallit ovat hyvin edustettuna. Suuria yllätyksiä listalla ei juuri näy, kärkipaikallakin istuu kestosuosikki Skoda Octavia ja heti takana kakkosena Volkswagen Golf. Molemmilla haluttavuus-indeksi näyttää noin kahtatoista, millä ovat pitkälti omassa sarjassaan muihin verrattuna.

toukokuun halutuimmat autot mallitasolla

Halutuimmat autot tyyppi- ja vuosimallitasolla

Kun yksityiskohtaisemmin otamme kaikenlaiset käyttövoima ja vuosimalli -kombinaatiot huomioon lista muuttuu täysin – kympin kärkeen mahtuu enää kuusi eri automallia. Nissan Qashqai löytyy listalta neljällä eri kombinaatiolla, joista kolme mahtuu viiden kärkeen ja yksi peräti listan kärkipaikalle (mielenkiintoisesti Top 10:n ulkopuolella seuraava Qashqai löytyy vasta sijalta 43). Keskimäärin kympin kärjessä autot ovat vuosimallia 2016. Käyttövoimat jakaantuvat suhteellisen tasaisesti, bensiinit vaikuttaisivat kuitenkin olevan aavistuksen halutumpia kuin dieselit. Muita käyttövoimia listalla ei näykään kuin vasta sijalla 27 (Toyoa Auris hybridi).

toukokuun halutuimmat autot tyyppi ja vuosimallitasolla

Haluaisitko tietää lisää datapalveluistamme? Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi – klikkaamalla alla olevaa painiketta löydät yhteydenottolomakkeen ja muut yhteydenottotavat.

Hi there!