TOP 10: Syyskuun halutuimmat vaihtoautot

Autot on rankattu indeksin perusteella. Indeksi on koostettu Netwheelsin omasta, Suomen kattavimmasta vaihtoautodatasta. Indeksi perustuu muun muassa dataan myytyjen autojen määrästä ja myyntinopeudesta, sekä klikkauksista eri myyntiportaaleissa. Karkeasti sanottuna indeksi kertoo kuinka monta kertaa halutumpi kyseinen auto oli verrattuna keskimääräiseen autoon.

Vihreällä ja punaisella on merkitty listasijoituksen muutos edelliseen kuukauteen verrattuna.

Halutuimmat automallit

Syyskuun osalta kärkikymmenikkö pysyi harvinaisen staattisena edelliseen kuukauteen verrattuna. Skoda Octavia porskutti jälleen kärjessä, ja kärjen takana pakka pysyi myös verrattain muuttumattomana. Indeksin perusteella voimasuhteet pysyivät myös suhteellisen samanlaisina, vaikka kärkikymmenikön keskiarvo jonkin verran nousi. Sijoitusmuutoksia ei kärkikymmenikön osalta nähty kuin sijoilla 8. ja 9.

Halutuimmat autot tyyppi- ja vuosimallitasolla

Syyskuun listalla peräti kaksi bensiinikäyttöistä Qashqaita muodostivat kärkikaksikon: vuoden 2017 painos teki huomattavan nousun edelliseen kuukauteen verrattuna ja nousi vuotta nuoremman Qashqain kannoille sijalle kaksi. Diesel-Passat vuodelta 2016 ja C-sarjan diesel vuodelta 2015 putosivat molemmat viisi sijaa, samalla kun vastaavat vuotta vanhempi Passat ja vuotta nuorempi C-sarja tekivät listalla jonkin verran nousua. Käyttövoimista diesel oli tälläkin kertaa selkeästi yleisin kärkikymmenikössa, vaikka kärkikaksikko bensiinikäyttöisiä olivatkin.

Haluaisitko tietää lisää data- ja tietopalveluistamme? Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi – klikkaamalla alla olevaa painiketta löydät yhteydenottolomakkeen ja muut yhteydenottotavat.

Hi there!