TOP 10: Heinäkuun halutuimmat vaihtoautot

Autot on rankattu indeksin perusteella. Indeksi on koostettu Netwheelsin omasta, Suomen kattavimmasta vaihtoautodatasta. Indeksi perustuu muun muassa dataan myytyjen autojen määrästä ja myyntinopeudesta, sekä klikkauksista eri myyntiportaaleissa. Karkeasti sanottuna indeksi kertoo kuinka monta kertaa halutumpi kyseinen auto oli verrattuna keskimääräiseen autoon.

Vihreällä ja punaisella on merkitty listasijoituksen muutos edelliseen kuukauteen verrattuna.

Halutuimmat automallit

Samoin kuin kesä- ja toukokuussa kärkikaksikko pysyi samana ja samassa järjestyksessä myös heinäkuussa. Kaikki muut kärkikymmenikön automallit vaihtoivat keskenään sijoituksia — mikään malli ei kuitenkaan pudonnut pois TOP 10-listalta edelliseen kuukauteen verrattuna.

Halutuimmat autot tyyppi- ja vuosimallitasolla

Tarkemmalla käyttövoima ja vuosimalli -listalla oli edelliseen kuukauteen verrattuna tälläkin kertaa enemmän liikehdintää kuin yleisemmällä automallilistalla. Indeksin perusteella näemme myös että heinäkuu oli erittäin tasainen TOP-kympin osalta, etenkin 2-9 sijoitetut olivat hyvin lähellä toisiaan haluttavuudessa. Vuoden 2016 bensiinikäyttöinen Ford Focus nousi rymisten seitsemän sijaa ykköseksi samalla kun kesäkuun ykkönen Skoda Octavia putosi viidenneksi. TOP-kympissä oli jälleen kerran kolme eri Nissan Qashqaita, joista vuoden 2018 bensiini nousi jopa kymmenen sijaa kahdeksanneksi. Toiseksi isoin nousija (yhdeksän pykälää) oli Volvo V90, dieselkoneella ja vuosimallia 2017 .

 Käyttövoimat kärkikymmenikössä jakautuivat melko tasaisesti, dieseleiden lieväksi eduksi. Tällä kertaa TOP 10-listalla oli pelkästään dieseleitä ja bensiinejä — kesäkuussa kuudenneksi sijoittunut hybridi-Auris putosi kahdenneksitoista.

Haluaisitko tietää lisää data- ja tietopalveluistamme? Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi – klikkaamalla alla olevaa painiketta löydät yhteydenottolomakkeen ja muut yhteydenottotavat.

Hi there!