TOP 10: Elokuun halutuimmat vaihtoautot

Autot on rankattu indeksin perusteella. Indeksi on koostettu Netwheelsin omasta, Suomen kattavimmasta vaihtoautodatasta. Indeksi perustuu muun muassa dataan myytyjen autojen määrästä ja myyntinopeudesta, sekä klikkauksista eri myyntiportaaleissa. Karkeasti sanottuna indeksi kertoo kuinka monta kertaa halutumpi kyseinen auto oli verrattuna keskimääräiseen autoon.

Vihreällä ja punaisella on merkitty listasijoituksen muutos edelliseen kuukauteen verrattuna.

Halutuimmat automallit

Kärkikymmenikkö on sama kuin edellisenä kuukautena, joskin sijoitukset jonkin verran muuttuivat. Skoda Octavia ja Volkswagen Golf jatkavat halutuimpien automallien kärjessä. Myös 3. ja 4. sijoittuneet C-sarjan Mercede-Benz ja Volkswagen Passat pitivät edellisen kuukauden sijoituksensa. Listan alemmalla puolikkaalla tapahtui enemmän liikehdintää, esimerkiksi Mercedes-Benzin E-sarja nousi jopa kolme pykälää ylöspäin sijalle 6.

Halutuimmat autot tyyppi- ja vuosimallitasolla

Indeksin perusteella elokuu oli hyvin tasainen kuukausi koko kärkikymmenikön osalta — kaikki autot mahtuvat alle puolentoista pisteen sisään toisistaan. Edellisen kuukauden ykkönen, vuoden 2016 bensakäyttöinen Ford Focus, putosi dramaattisen kauas kärkipaikaltaan, sillä elokuussa auto ei mahtuisi edes TOP 20-listalle. Sen sijaan mukavaa nousua tekivät Mercedes-Benzin dieselkäyttöiset C-sarjalaiset vuosilta 2015 ja 2016 — vuoden 2015 malli nousi neljä pykälää sijalle 3. ja vuoden 2016 malli jopa 19 pykälää sijalle 9. Reippaan nousun (7 pykälää) edellisen listan ulkopuolelta teki myös Toyota Auris hybridi vuodelta 2016, sijoittuen viidenneksi.

Dieseleillä on selkeä ylivoima elokuun listalla — jopa 7/10 kärkikymmenikön autoista ovat dieselkäyttöisiä. Tällä kertaa listalle mahtui myös yksi hybridi ja siten bensiinikäyttöisiä autoja vain kaksi.

Haluaisitko tietää lisää data- ja tietopalveluistamme? Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi – klikkaamalla alla olevaa painiketta löydät yhteydenottolomakkeen ja muut yhteydenottotavat.

Hi there!